Україна

МОЗ оцінило шанси поширення віспи мавп в Україні

МОЗ оцінило шанси поширення віспи мавп в Україні

Фото: РБК-Украина

Ігор Кузін запевнив, що випадків захворювання на віспу мавп в Україні поки немає

Шлях передачі вірусу віспи мавп не такий простий, як під час коронавірусу, зазначив Ігор Кузін.

Шанси поширення віспи мавп на території України дуже невеликі. Про це сказав головний санітарний лікар Ігор Кузін у ефірі телемарафону на каналі 1+1 у вівторок, 24 травня.

“Шанси поширення віспи мавп територією України дуже малі. Україна не є транзитною країною для країн Африки. Потрапляння вірусу в Україну досить малоймовірне, враховуючи, що зараз туристичних маршрутів небагато і шлях передачі вірусу не такий простий, як за коронавірусу”, – заявив Кузін.

Він повідомив, що зараз у світі зареєстровано 258 випадків захворювання на віспу мавп, з них 187 підтверджених. При цьому кожен підозрілий випадок на рівні ЄС розслідується.

“Ми налагодили обмін інформацією епідеміологів України з колегами з ЄС для отримання інформації, всі підозрілі випадки розслідуватимуться”, – сказав головний санлікар і запевнив, що “система охорони здоров’я має відповідні вказівки про те, як це діагностувати”.

“Ми зараз перебуваємо на етапі готовності та моніторингу ситуації. Станом на сьогодні випадків захворювання в Україні немає”, – резюмував Кузін.

Нагадаємо, органи охорони здоров’я Великої Британії рекомендують 21-денний карантин для близьких контактів людей, які захворіли на мавпячу віспу. Це стосується осіб, які безпосередньо контактували з хворими або проживають з ними в одному приміщенні.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button