Україна

МОЗ оголосило про новий етап медреформи


МОЗ оголосило про новий етап медреформи

Українцям обіцяють збудувати мережу госпітальних округів європейського зразка за кластерним принципом.

 
В Україні починається інфраструктурний етап розвитку реформи охорони здоров’я, заявив голова МОЗ Віктор Ляшко у п’ятницю, 1 червня, після ухвалення парламентом законопроекту про вдосконалення надання меддопомоги.
 
 

 
За його словами, законопроект дозволить вибудувати мережу закладів охорони здоров’я європейського зразка, нівелює застарілий поділ лікарень на міські, районні й обласні, які часто мали дублюючі функції.
 
“Тепер мережа госпітальних округів будуватиметься за кластерним принципом, який відповідатиме потребам і сьогоднішнім викликам”, – повідомив Ляшко.
 
Він уточнив, що новий підхід передбачає створення кількох рівнів лікарень: надкластерні, кластерні і загальні. При цьому кожна лікарня гратиме свою роль і матиме чітко прописану функціональність.
 
“Простіші випадки лікуватимуться якомога ближче до пацієнта – у загальних лікарнях, а складніші – у кластерних і надкластерних медичних закладах”, – пояснив міністр.
 
Також законопроект закріплює порядок встановлення мінімального рівня оплати праці медпрацівників і дозволяє запустити реімбурсацію медвиробів з 2023 року.
 
За даними МОЗ, з початку війни з України виїхали 2 273 медпрацівники – це близько 0,5% українських медиків.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button