Україна

МОЗ назвало кількість штамів COVID-19 в Україні


МОЗ назвало кількість штамів COVID-19 в Україні

Сергій Кузін не виключив повернення відновлення карантинних обмежень під час зимового періоду.

Наразі на території України фіксують 13 штамів коронавірусу COVID-19. Про це сказав головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю для РБК-Україна, оприлюдненому у понеділок, 13 листопада.

“Зараз територією України циркулює понад 13 штамів ковіду, тобто вірусу SARS-CoV-2. Це різні штами, але це все відхилення штаму Омікрон, до якого ми звикли. Є певні особливості, напевно, в кожному штамі, але за клінічними симптомами це або середній, або легкий перебіг захворювання”, – розповів він.

За словами Кузіна, у людей, які мають повний курс вакцинації, перебіг хвороби буде більш легкий.

“Випадки з госпіталізацією або смертельні випадки у нас, на жаль, припадають саме на вікову групу старше 60 років або серед тих людей, які мають супутні захворювання. Але і штам Пірола, Еріс та всі інші – це все відхилення від базової лінії Омікрона”, – додав він.

За даними Кузіна, починаючи з вересня реєструється збільшення випадків захворювання як на гострі респіраторні вірусні інфекції, так і на випадки ковіду.

“Стосовно регіонального розподілу, тут доволі важко виокремити якісь певні регіони, але як і раніше, ми фіксуємо більшу кількість випадків в містах, що мають більш щільне населення. Це місто Київ, Львів та інші, які за чисельністю населення наближаються до мільйона або перевищують мільйон”, – сказав Кузін.

При цьому він не виключив повернення відновлення карантинних обмежень під час зимового періоду.

“Якщо подивитися по загальних нормах, то карантин під час зимового періоду є цілком можливим. І в багатьох регіонах він застосовувався як у “доковідний” період, так і, скоріш за все, буде застосовуватися навіть і зараз”, – сказав Кузін.

Нагадаємо, минулого тижня вперше в Україні було зареєстровано випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту Омікрон під назвою Пірола. Його виявили у Рівненській області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button