Україна

МОЗ готує документи для початку кампанії з вакцинації від COVID-19 дітей від 14 років

Міністерство охорони здоров’я України сьогодні готує документи для початку кампанії з вакцинації від коронавірусу дітей від 14 років. Про це розповів начальник головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, передає 1NEWS з посиланням на 112ua.

“Сьогодні є документи щодо вакцинації 18+ і 14+. Розробляються документи щодо дітей-підлітків. Але це буде згодом, тому що триває період оформлення документів – саме цей контингент необхідно вже сьогодні вакцинувати. Документи щодо вакцинації 14+ вже підготовлено Міністерством охорони здоров’я, але це виключно компетенція Міністерства охорони здоров’я впроваджувати ці заходи”, – сказав чиновник.

Відзначимо, що зараз в Україні дозволено вакцинацію дітей старше 12 років у разі, якщо дитина має супутні недуги, які можуть ускладнювати перебіг захворювання; виїжджає за кордон для навчання чи участі у спортивних змаганнях і для перетину кордону необхідний сертифікат вакцинації; приїхала з іншої країни, де вона отримала першу дозу вакцини Pfizer та має документ, що підтверджує щеплення.

За даними НАН, на сьогодні в Україні рекордна кількість заражень Covid-19 серед дітей за весь час пандемії.

Back to top button