Україна

Морська блокада РФ – за словами Данілова, Україна має вихід до своїх портів – 1News

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов


Фото з відкритих джерел

На його думку, якщо з’являться загрози стосовно проходу кораблів, то про це відразу проінформують

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що Україна має доступ до всіх своїх портів, попри блокування Росією частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військових навчань. Про це йшлося під час його брифінгу після засідання РНБО.

“У нас на сьогоднішній день є вільний доступ до всіх портів, які є в нашій країні, і мова йде на сьогодні як про Азовське, так і про Чорне наше море.

У нас є сьогодні певні застереження стосовно проходу великих кораблів – Панамаксів – які везуть нам вугілля, але згідно з доповіддю, яку ми мали, на сьогоднішній день у нас таких проблем (загрози судноплавству – ред.) немає”, – зазначив Данілов.

При цьому він підкреслив, якщо такі загрози з’являться, то про це відразу проінформують, як ЗМІ, так і міжнародних партнерів. Хоча, за словами секретаря РНБО, “вони і без нас все це бачать, володіють всією інформацією, що стосується Чорного та Азовського морів”.

1News за темою: Військові навчання РФ заблокують морські шляхи до українських портів, – АМПУ

Водночас він додав, що партнери України не припинять надавати допомогу, і нагадав про обіцянку ввести миттєві і жорсткі санкції проти Росії, якщо вона “далі буде сунутися на нашу країну”.

Також Данілов наголосив, що у Чорному морі постійно знаходяться “представники кораблів, які мають безпосереднє відношення до країн-членів НАТО”.

Наразі, за його словами, Україна відбудовує свій Військово-морський флот, у чому їй “велику допомогу надає Великобританія і США”.

Крім цього секретар РНБО уточнив, що ми вже отримали частину кораблів і ще отримаємо у цьому році. Зокрема мова йде про “військові кораблі, які обладнані відповідними елементами захисту і нападу у разі необхідності”. Однак, Данілов не уточнив загальну кількість кораблів, які отримає Україна.

1News за темою: США назвали нові морські “навчання” Росії економічною війною проти України

Нагадаємо, 9 лютого ЗМІ повідомили, що Росія заблокувала судноплавство на великих ділянках уздовж українського узбережжя Чорного та Азовського морів через нібито заплановані артилерійські та ракетні навчання її флоту.

Однак, сьогодні стало відомо, що РФ скасувала морську блокаду, яка повинна була діяти з 13 по 19 лютого.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button