Україна

Морпіхи знищили вантажівки РФ на трасі Олешки – Нова Каховка – Братчук


Морпіхи знищили вантажівки РФ на трасі Олешки - Нова Каховка - Братчук

Населений пункт Кринки “фактично на сьогоднішній день не існує”, тому що війська РФ намагаються знищити плацдарми, які утримують українські морпіхи.

Бійці 501-го окремого батальйону морської піхоти під час операцій у Херсонській області знищили кілька військових вантажівок російських окупантів на трасі Олешки – Нова Каховка. Так, захисники продовжують порушувати логістичні шляхи ворога. Про це заявив представник Української добровольчої армії Південь та речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук в ефірі Еспресо.

“Це надзвичайно важка робота, є втрати. Але ці вантажівки мали забезпечити противника і боєкомплектом, а тепер вони знищені повністю”, – розповів Братчук.

За його словами, порушення логістичних шляхів загарбників є одним із завдань Сил оборони на лівому березі річки Дніпро у регіоні. Ведуться рейдові, розвідувально-диверсійні дії, внаслідок яких ворогові завдаються втрати в живій силі та техніці.

Також він розповів, що населений пункт Кринки “фактично на сьогоднішній день не існує”, тому що війська РФ намагаються знищити плацдарми, які утримують українські морпіхи.

“Важкі бої продовжуються. Противник максимально застосовує все, що має для вогневого ураження, у тому числі й авіаційне озброєння, але наші позиції утримуються”, – зазначив Братчук.

Він додав, що відбувається контрбатарейна боротьба не лише правого берега з лівим, а вже “і плацдарми лівого берега можуть відповідати ворогу”.

Нагадаємо, Сили спеціальних операцій Збройних сил України на Південному напрямку знищили російський вантажний автомобіль Урал з реактивними снарядами іранського виробництва та пошкодили реактивну систему залпового вогню БМ-21 Град.

Також повідомлялося, що українські бійці ефектно знищили ворожу вогнеметну систему ТОС-1А на лівому березі Херсонщини.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button