Україна

Морози до -20: в Україні різко похолодає


Морози до -20: в Україні різко похолодає

Найхолодніше у неділю буде в Чернігівській та Сумській областях. А в понеділок очікується подальше похолодання по всій Україні.

Морози, хуртовини і ожеледиця очікуються в Україні у неділю, 7 січня, попереджає Український гідрометеорологічний центр.

Зазначається, що в останній день тижня в Україні буде хмарно.

У південній частині вночі без опадів, вдень дощ; температура вночі 2-7° тепла, вдень 5-10°, в Криму до 16° тепла; вітер східний, південно-східний, 7-12 м/с.

У північних, Волинській та Рівненській областях місцями невеликий сніг; температура протягом доби 7-12° морозу, в Чернігівській та Сумській областях місцями 15-20° морозу.

На решті території складні погодні умови: дощ та мокрий сніг, ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовина (вдень у більшості центральних та Донецькій областях значні опади). Температура вночі та вдень від 1° тепла до 4° морозу.

Вітер північно-східний, 7-12 м/с, в більшості західних, центральних та східних областей пориви 15-20 м/с. На дорогах, крім півдня, ожеледиця.

У понеділок очікується подальше похолодання. 

 

Нагадаємо, в Києві у 2023 році  рекордно довго не було морозів. За даними кліматологів обсерваторії, найкоротші безморозні періоди у столиці були у 1902 та 1945 рр. – по 144 дні, найдовший зафіксовано цього року – 232 дні, а попередній рекорд у 225 днів був зареєстрований торік.

Погода у січні: синоптики дали прогноз

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button