Україна

Моніторингова місія МАГАТЕ провела ротацію персоналу на ЗАЕС


Моніторингова місія МАГАТЕ провела ротацію персоналу на ЗАЕС

Російські окупанти своїми діями завдають значної шкоди ядерній та радіаційній безпеці на ЗАЕС.

Постійна моніторингова місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) 27 квітня провела восьму ротацію персоналу на окупованій росіянами Запорізькій АЕС. Про це в понеділок, 1 травня, повідомляє Державна інспекція ядерного регулювання України.

“Незважаючи на постійну присутність експертів МАГАТЕ на ЗАЕС, російські окупанти своїми діями завдають значної шкоди ядерній та радіаційній безпеці на атомній станції, яка за період окупації суттєво деградувала”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що постійні моніторингові місії МАГАТЕ діють також на Хмельницькій, Рівненській, Південноукраїнській та Чорнобильській АЕС. Остання перебуває на етапі виведення з експлуатації. Розміщення місій агентства на всіх українських АЕС відбулося у відповідь на офіційний запит України.

Нагадаємо, гендиректор Міжнародного агентства ООН з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що під час візиту на захоплену росіянами Запорізьку атомну електростанцію наприкінці березня він бачив очевидні ознаки військових приготувань.

Раніше повідомлялося, що МАГАТЕ перевірило Рівненську та Хмельницьку АЕС.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button