Україна

Монастирський забрав у Киви нагородну зброю

Підставою для цього стала — “його негідна поведінка та дії, які дискредитують сам факт його нагородження від імені української держави”

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський підписав наказ, яким позбавив народного депутата від “Опозиційної платформи — За життя” Іллю Киву права на нагородну зброю.

Про це інформує 1News.

“Підписав наказ, яким позбавив права народного депутата Іллю Киву на нагородну зброю, яку йому було видано 2015 року. Кожен має пам’ятати, що зброя — це відповідальність. А мати нагородну зброю — це велика честь і ніхто не має права цю честь плюндрувати негідною поведінкою!”, — повідомив міністр.

Додамо, що підставою для цього стала — “його негідна поведінка та дії, які дискредитують сам факт його нагородження від імені української держави”.

20 травня 2015 року Киву нагородили пістолетом “Форт-17” калібру 9 мм — “за особливі заслуги в захисті конституційних прав і свобод людини і громадянина, зразкове виконання службового та громадянського обов’язку, виявлені при цьому честь і доблесть”.

26 жовтня за фактом стрілянини народного депутата від “Опозиційної платформи — За життя” Іллі Киви було порушено справу.

Кива опублікував відео, де він з автоматом в руках розповідає, що є лідером антифашистського руху в Україні та погрожує послідовникам Степана Бандери.

У кінці він стріляє з автомата та влаштовує салют. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іллі Киві просто у спортзалі вручили підозру за поширення комуністичної символіки.

Згодом, до народного депутата правоохоронці прийшли з обшуками.

Джерело: УНН

Back to top button