Україна

Монастирський пояснив, чи потрібна українцям зброя

Монастирський пояснив, чи потрібна українцям зброя

Фото: Unsplash

Монастирський: для захисту власних будинків в українців має бути зброя

Наразі у парламенті України готується до другого читання Закон Про обіг цивільної зброї.

 

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вважає, що всі громадяни України мають мати вогнепальну зброю для захисту своїх домівок. Про це у четвер, 2 червня, повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час телемарафону, обговорюючи питання обігу зброї серед цивільного населення.

 

“Насправді наші громадяни отримали тест на володіння зброєю, починаючи з 24 лютого. Було роздано десятки тисяч одиниць зброї у великих містах. Сьогодні більшість власників зброї знаходяться на фронті, захищають нашу державу в Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях”, – розповів голова МВС.

 

Денис Монастирський зазначив, що у парламенті готується до голосування у другому читанні законопроект, який врегулює обіг вогнепальної зброї серед цивільних осіб.

 

“Ми переконані, що парламентарі внесуть відповідні зміни до 2-го читання. Оборот зброї має бути врегульований на рівні закону. Моя особиста позиція – для захисту власних домівок в українців має бути зброя”, – повідомив міністр.

 

Монастирський позитивно оцінив онлайн-опитування громадян щодо обігу вогнепальної зброї серед цивільного населення, проведеного у додатку “Дія”. Він сказав, що таке опитування охоплює найбільшу кількість людей у ​​порівнянні з іншими формами виміру громадської думки.

 

Він додав, що це опитування лише “засвідчило зміну громадської думки після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого”.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button