Україна

МОН: ректори самі визначать дату початку навчального року у ВНЗ


МОН: ректори самі визначать дату початку навчального року у ВНЗ

Наразі триває аудит ситуації безпеки у навчальних закладах, повідомив заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко,

 

Керівники вищих навчальних закладів матимуть змогу самостійно визначати дату початку нового навчального року з урахуванням ситуації в регіоні. Про це заявив заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко, пише Суспільне.
 
“Остаточне рішення про початок навчального року залежатиме від керівника – ректора – цього закладу вищої освіти. Ректори, враховуючи ситуацію з безпекою, ситуацію з наявністю науково-педагогічних працівників, ситуацію зі студентами, зможуть ухвалити виважене рішення щодо початку нового навчального року”, – наголосив Вітренко.
 
Раніше Міносвіти рекомендувало розпочати навчання з 15 серпня для студентів 2, 3, 4 курсів та другого курсу магістратури. Це було зроблено з кількох причин.
 
“Перша і найголовніша, щоб діти якнайшвидше пішли в офлайн-навчання. Ми повинні забезпечити альтернативу: або офлайн, або онлайн, або змішана форма навчання для того, щоб студенти не втратили жодного дня свого студентського життя. Багато навчальних закладів розпочинають навчання 15 серпня, але виводять лише ті спеціальності, де висока питома вага дуальної освіти, де необхідно тренуватися і мати практику, а соціогуманітарні спеціальності розпочинатимуть навчання з 15 вересня”, – пояснив чиновник.
 
Наразі триває аудит ситуації безпеки у навчальних закладах.
 
“Навчальні заклади як школи, так і виші мають стати територією безпеки, щоб сім’ї не переживали за те, куди йдуть їхні діти і були впевнені, що вони перебувають у безпеці. Тому рекомендації щодо змінності, розробити навчання щодня. Саме з цього приводу ми рекомендуємо використовувати суботи. Це має розвантажити аудиторії для студентів відповідно до кількості місць у укриттях”, – підсумував Андрій Вітренко.
 
Нагадаємо, раніше міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет розповів, як відбуватиметься навчальний процес під час військового стану та на що варто звернути увагу батькам, відводячи своїх дітей до школи.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button