Україна

МОН опублікувало алгоритм запису освітян на вакцинацію проти коронавірусу

Міністерство освіти і науки України опублікувало алгоритм запису працівників сфери освіти на вакцинацію проти коронавірусу. Про це йдеться на сайті Міносвіти, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Зазначається, що педагогів, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2021 році, прищеплюють вакциною CoronaVac виробництва Sinovac Biotech з 14 квітня.

Вакцинація інших працівників сфери освіти розпочнеться після отримання регіонами нової партії вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech.

Так, згідно з алгоритмом, розробленим міністерством, працівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), професійної перед вищою та вищої освіти в першу чергу повинні звернутися до керівників закладів.

Потім керівники закладів формують списки охочих зробити щеплення і передають їх обласним департаментам освіти або КМДА.

Після чого департаменти (управління) освіти і науки обласних, Київської міської державної адміністрації надають списки навчальних закладів департаментам охорони здоров’я обласних, КМДА. Водночас керівники установ самі направляють списки в департаменти охорони здоров’я.

Регіональні координатори з вакцинації повідомляють керівникам навчальних закладів, які подали списки, про дату і час, коли мобільна бригада приїде в освітній заклад для вакцинації колективу.

Зазначається, що в разі якщо список потрібно відкоригувати або уточнити, то це необхідно зробити до першого приїзду мобільної бригади. Після першого приїзду мобільної бригади будь-які зміни в списках узгоджуються з регіональними координаторами з вакцинації в індивідуальному порядку.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що Україна до кінця поточного місяця має отримати 1,2 млн доз вакцин проти коронавірусу. МОЗ очікує 500 тис. доз від заводу Serum Institute of India і 700 тис. доз в рамках COVAX.

Back to top button