Україна

Мобільним операторам спростили будівництво базових станцій – 1News


Фото з відкритих джерел

Проект закону № №5811 в цілому підтримали 308 народних депутатів

Верховна рада ухвалила закон про спрощення розміщення технічних засобів електронних комунікацій. Законом спрощено процедуру отримання мобільними операторами права на користування земельними ділянками. Засідання парламенту транслювалося в Youtube.

Як зазначається в пояснювальній записці, закон спрямований для надання 95% населення України доступу до мобільного високошвидкісного інтернету, опосередкованого стимулювання екотуризму, рекреації, туризму.

Законом передбачено встановити до 1 січня 2026 року спрощену процедуру надання в користування земельних ділянок площею до 0,05 гектара для розміщення базових станцій мобільного зв’язку.

Спрощення не поширюватиметься на ділянки особливо цінних земель, земель історико-культурного призначення, земель оздоровчого призначення, рекреаційного призначення, лісогосподарського призначення, та земель у межах зелених зон населених пунктів.

1News за темою: Ймовірне вторгнення РФ: Чи відключатиме влада інтернет та мобільний зв’язок

Раніше повідомлялося, що народні депутати розблокували підписання закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, відхиливши проєкт постанов про його скасування. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button