Україна

Мобілізаційний законопроєкт відкликано – Кабмін


Мобілізаційний законопроєкт відкликано - Кабмін

Після доопрацювання Міноборони відповідний законопроєкт буде повторно винесений на розгляд Кабміну.

Уряд офіційно повідомив, що відкликав законопроєкт щодо вдосконалення мобілізації. Про це стао выдомо у четвер, 11 січня.

“Сьогодні на позачерговому засіданні Уряд підтримав протокольне рішення, ініційоване Міноборони “Про відкликання внесеного до Верховної Ради проекту Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби”, – йдеться у повідмоленні.

Вказано, що після доопрацювання Міноборони відповідний законопроєкт буде повторно винесений на розгляд Кабінету міністрів.

Як відомо, після внесення урядового законопроєкту про мобілізацію у Верховній Раді виникли бурхливі дискусії та суперечки. Після нарад із військовим керівництвом 11 січня голова фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що Рада повертає на доопрацювання уряду законопроєкт про мобілізацію.

Спікер парламенту Руслан Стефанчук зазначив, що рішення про повернення законопроєкту на доопрацювання було спільним. Йдеться про загальну позицію парламенту, уряду та військового керівництва.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button