Україна

МО розробляє нові сухпайки з урахуванням етичних і релігійних потреб бійців


МО розробляє нові сухпайки з урахуванням етичних і релігійних потреб бійців

Нові сухпайки стануть доступні військовослужбовцям із грудня 2024 року, коли завершиться процес розроблення та затвердження асортименту.

В Україні змінюють підхід до формування сухпайків для військовослужбовців з огляду на їх релігійні, медичні та етичні потреби. Про це 28 серпня повідомляє пресслужба Міноборони.

Зазначається, що у межах цієї ініціативи планується значне розширення асортименту сухпайків, що дасть змогу забезпечити військових більшим розмаїттям продуктів, зокрема рослинними, кошерними та халяльними наборами.

Нові сухпайки стануть доступні військовослужбовцям із грудня 2024 року, коли завершиться процес розроблення та затвердження асортименту.

Також повідомляється, що ДОТ спільно з Міноборони вже провели консультації з представниками Православної церкви України, Української греко-католицької церкви, ісламських та іудейських громад, а також громадських організацій “Кожна тварина” та UAnimals, які працюють у сфері захисту прав тварин, і представниками ринку.

За словами заступника міністра оборони України Дмитра Клименкова, МО прагне створити умови, в яких кожен захисник України почуватиметься комфортно і впевнено.

Знаємо, що багато наших військових дотримуються різних релігійних традицій або мають особливі дієтичні потреби, тому ми активно співпрацюємо з релігійними громадами та експертами в галузі харчування. Ми також розуміємо важливість етичного вибору, тому рослинні сухпайки стануть важливою частиною нашої нової стратегії. Це не лише питання харчування, а й поваги до переконань кожного бійця”, – заявив він.

Раніше повідомлялося, що Державний оператор тилу уклав договори з постачальниками для забезпечення Збройних сил України харчуванням по 13 секторам, які охоплюють всю Україну.

Нагадаємо, Міністерство оборони у липні 2024 року не допустило постачання 209,3 тонни неякісних та небезпечних продуктів, які призначалися для військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine − 9 =

Back to top button