Україна

МО допустило до експлуатації українську мобільну автомайстерню


МО допустило до експлуатації українську мобільну автомайстерню

Мобільна автомайстерня обладнана краном-стрілою з вантажопідйомністю 500 кілограмів і лебідкою з тягловим зусиллям у 5 тонн.

Мобільну автомайстерню українського виробництва допустили до експлуатації. Про це повідомила пресслужба Міноборони.

Зазначається, що новий зразок мобільної автомайстерні відзначається компактністю та значно кращою маневреністю, порівняно з існуючими пересувними майстернями на шасі застарілих радянських вантажівок ЗІЛ-131. Також нова ремонтна майстерня може бути встановлена на шасі різних моделей пікапів-позашляховиків від світових виробників.

Майстерня укомплектована інструментами та обладнанням для виконання шиномонтажних, зварювальних, автослюсарних робіт. Вона здатна заряджати автомобільні акумулятори завдяки спеціальному пристрою, а також виконувати діагностичні роботи з використанням спеціалізованого комп’ютерного обладнання. Крім того, мобільна автомайстерня обладнана краном-стрілою з вантажопідйомністю 500 кілограмів і лебідкою з тягловим зусиллям у 5 тонн.

Як повідомляється, певна кількість таких мобільних майстерень на шасі пікапів була передана бойовим підрозділам. Також ремонтна майстерня здатна вирішувати питання поточного ремонту та обслуговування автомобільної та бойової техніки підрозділів рівня рота-батальйон.

Нагадаємо, Міноборони кодифікувало та допустило до експлуатації у Збройних силах новий медичний бронеавтомобіль вітчизняного виробництва Козак-5МЕД.

Як повідомлялося, у першому півріччі 2024 року прийнято на озброєння, кодифіковано, допущено до експлуатації в Силах оборони України майже 480 зразків озброєння та військової техніки, близько 290 з них – продукція вітчизняних зброярів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 + 14 =

Back to top button