Україна

Міжнародний кримінальний суд збирає докази військових злочинів РФ

Міжнародний кримінальний суд збирає докази військових злочинів РФ

Фото: Кабмин

Денис Шмигаль обговорив злочини Росії із прокурором Міжнародного кримінального суду

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль із прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом говорили про військові злочини, які Росія намагається приховати від світової спільноти.

 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль мав зустріч із прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом. Метою зустрічі було обговорення злочинів Росії, повідомляють у прес-службі Кабміну.

 

Йшлося, зокрема, про жорстокість російських військових у Бучі, Бородянці, Ірпені, Гостомелі та інших населених пунктах, а також про ракетні обстріли вокзалу в Краматорську і злочини в Маріуполі, які Росія намагається приховати від світової спільноти.

 

“Необхідно забезпечити мільйонам потерпілих від збройної агресії Росії право на справедливий суд і притягнути до відповідальності тих, хто організовує та безпосередньо вчиняє жахливі злочини проти українців і всього українського”, – відзначив Шмигаль.

 

Наголошувалося, що слідчі групи в складі Національної поліції та прокурорів ретельно документують злочини проти цивільного населення з боку російських військових.

 

Карім Хан відзначив, що Міжнародний кримінальний суд збиратиме докази, щоб усі військові злочинці понесли відповідальність.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button