Україна

Міжнародні резерви України зросли на мільярд доларів

Резерви зросли через валютні надходження на користь уряду та купівлю валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку

Міжнародні резерви у жовтні зросли на 3,3% до 29,7 млрд доларів.

Про це інформує 1News.

У жовтні вони зросли, насамперед через валютні надходження на користь уряду та купівлю валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку.

Валютні надходження на користь уряду склали 1,144 млрд доларів, у тому числі 588,7 млн ​​євро – транш від Європейської комісії, а 431,9 млн доларів – від розміщення внутрішніх держоблігацій (ОВДП).

На обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті було спрямовано 911,7 млн доларів, з яких 685,0 млн доларів – на обслуговування та погашення ОВДП.

Крім того, у жовтні Національний банк сплатив 86,5 млн доларів на користь Міжнародного валютного фонду.

Більшу частину жовтня пропозиція на міжбанківському валютному ринку переважала попит, що дозволило Національному банку викупити в резерви 752,2 млн доларів.

Водночас для згладжування надмірних девальваційних коливань за місяць регулятор продав 49,6 млн доларів.

За підсумками жовтня 2021 року обсяги чистої купівлі валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку становили 702,6 млн доларів.

Переоцінка фінансових інструментів (внаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют) – минулого місяця їхня вартість зросла на 98,8 млн доларів.

Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 3,9 місяця майбутнього імпорту, що є достатньо для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду та Національного банку.

Джерело: Українські новини

Back to top button