Україна

Міжнародні резерви України скоротилися на 1%

У лютого міжнародні резерви України скоротилися на 1% до $28,5 млрд. Це відбулося через погашення зовнішніх та внутрішніх зобов’язань, повідомила пресслужба НБУ. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

На обслуговування та погашення державного боргу пішло $633,9 млн. $489,2 млн пішли на обслуговування та погашення облігацій внутрішніх державних позик України. $33,7 млн – на обслуговування єврооблігацій. Решта коштів пішла на виконання інших зобов’язань України в іноземній валюті.

Через нарощення портфеля облігацій внутрішніх державних позик нерезидентами на міжбанку переважала валютна пропозиція. Це дозволило регулятору викупити в резерви $200 млн.

Переоцінка фінансових інструментів після зміни ринкової вартості та курсів валют вплинула на резерви. У минулому місяці їхня вартість зменшилася на $87,5 млн.

“Поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,6 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду й Національного банку”, – додали у Нацбанку.

Ціна унції золота досягла найнижчого показника з червня 2020-го року – $1690. За 3 тижні дорогоцінний метал втратив 2,3% вартості.

Back to top button