Україна

Між Україною і США наростає взаємне розчарування – NYT


Між Україною і США наростає взаємне розчарування - NYT

Пентагон розчарований українською військовою тактикою, Київ засмучений затримкою американської військової допомоги.

Стосунки між США та Україною після двох років воєнного союзу демонструють “ознаки зношення”, є місце взаємного розчарування. Точками напруги стали фінанси, різні пріоритети та скарги на те, що їх не чують. Про це йдеться у матеріалі New York Times, який ув опублікований у четвер, 7 березня.

Зазначається, що головною причиною роздратування Пентагону є тактика військового командування України. Так, американські військові стратеги, зокрема і міністр оборони Ллойд Остін, вважають, що Україні потрібно зосереджувати свої сили на одній великій битві за раз. Натомість президент Володимир Зеленський витрачає свої сили на битви за міста, які, на думку офіційних осіб США, не мають стратегічної цінності.

Зі свого боку, Україна розчарована тим, що через політичну ситуацію у США є нестача боєприпасів для військ на фронті, через що може страждати моральний дух армії.

“Навіть зараз, через кілька місяців після контрнаступу, який провалився через те, що Україна, в очах Пентагону, не прислухалася до його порад, Київ все ще надто часто не хоче слухати”, – йдеться в матеріалі.

Водночас розвідувальне співтовариство США все ще надає значну кількість інформації в режимі реального часу українським військовим щодо російських командних пунктів, складів боєприпасів та інших ключових вузлів на російських військових лініях. Пентагон все ще проводить щомісячні зустрічі Контактної групи, щоб спонукати партнерів України надати гроші, зброю та боєприпаси.

Можливо, як пише видання, найбільше для адміністрації Байдена важливо те, що Україна виснажує армію одного з найбільших ворогів Америки.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США підтримав пакет, який передбачає понад 60 млрд доларів для України – переважно на військову допомогу. Але законопроєкт так і не розглянули у Палаті представників через відмову спікера Джонсона поставити його на голосування.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button