Україна

Міськрада Кам’янця-Подільського позбавила УПЦ МП права на користування землею


Міськрада Кам янця-Подільського позбавила УПЦ МП права на користування землею

Депутати Кам’янець-Подільської міськради проголосували за 19 проектів щодо припинення користування земельними ділянками УПЦ МП.

 
Міська рада Кам’янця-Подільського Хмельницької області позбавила Українську православну церкву Московського патріархату права користування 19 земельними ділянками. Таке рішення ухвалили місцеві депутати на засіданні 4 квітня, повідомив мер міста Михайло Посітко у Telegram.
 
“Депутати Кам’янець-Подільської міськради проголосували за 19 проектів про припинення користування земельними ділянками московською церквою та один – про скасування оренди”, – написав він.
 
Також у міськраді Кам’янця-Подільського одноголосно підтримали три звернення, серед яких – заборона УПЦ МП на території України і припинення договорів оренди або користування УПЦ МП церковними спорудами, що перебувають у власності держави.
 
 
Цього ж дня аналогічне рішення ухвалили депутати Хмельницького. Воно було ухвалене після побиття українського військового в одному із соборів міста 2 квітня.
 
Громада храму вирішила перейти до ПЦУ, а митрополит Антоній передав їй ключі від Свято-Покровського собору. УПЦ МП у відповідь звільнила хмельницького митрополита.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button