Україна

Міського голову Львова звинувачують в обмеженні прав містян

Уповноважений ВРУ з прав людини внесла подання Андрію Садовому через обмеження права громадян на пільговий проїзд львівським міським пасажирським транспортом. Про це 1News повідомила прес-служба Омбудсмана.

За словами Людмили Денісової, вона отримала звернення від громадськості щодо обмеження права громадян на пільговий проїзд львівським міським пасажирським транспортом у зв’язку із прийняттям відповідного рішення (протокол № 13 від 30 березня 2021 року) Міською комісією з питань техногенно-екологічної  безпеки і надзвичайних ситуацій Львівської міської ради.

При опрацюванні згаданого звернення встановила, що пунктом 1.13 протоколу № 13 Міської комісії від 30 березня 2021 року передбачено призупинити з 31 березня 2021 року надання пільг всім категоріям населення на безоплатний проїзд міським громадським транспортом.

«Подібне рішення Міською комісією, яким також порушувались права пільгових категорій на пільговий проїзд, вже приймалося торік (пункт 3.2 протоколу № 10 від 19 березня 2020 року). Тоді мною також було внесено відповідне подання Львівському міському голові Андрію Садовому. Як наслідок вказане рішення Міської комісії було скасоване», – зазначила Уповноважений ВРУ з прав людини.

Вона наголосила, що органи місцевого самоврядування, утворені ними комісії чи уповноважені особи на виконання певних робіт не мають жодних повноважень скасовувати (обмежувати) право пільгових категорій громадян на безплатний проїзд, гарантоване на законодавчому рівні. Тож пункт 1.13 протоколу № 13 Міської комісії від 30 березня 2021 року є протиправним.

«Саме тому я знову внесла подання Львівському міському голові щодо скасування пункту 1.13 протоколу № 13 Міської комісії від 30 березня 2021 року та поновлення прав громадян на пільговий проїзд у громадському транспорті міста Львова», – зауважила Людмила Денісова.

Також вона підкреслила, що відновлення зазначених соціальних гарантій громадян перебуває на її особистому контролі.

Back to top button