Україна

Місія МВФ розпочне роботу у жовтні – Шмигаль


Місія МВФ розпочне роботу у жовтні - Шмигаль

Міжнародний валютний фонд залишається непохитним партнером України, запевнила Крісталіна Георгієва.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів переговори з директором-розпорядником МВФ Кристаліною Георгієвою у Нью-Йорку. Вони домовилися про початок роботи місії фонду у жовтні, повідомляє прес-служба Кабміну у вівторок, 20 вересня.

Глава уряду розповів Георгієвій про заходи щодо стабілізації внутрішньоекономічної ситуації в Україні, переведення економіки на “військові рейки” та своєчасне подання до парламенту держбюджету на 2023 рік.
 
“Вдячний МВФ і Вам особисто за швидке реагування на виклики, що постали перед Україною у зв’язку зі збройною агресією Росії та надання допомоги на суму 1,4 млрд доларів. Ми розраховуємо на продовження нашої активної та тісної взаємодії, адже підтримка МВФ є основою подальшого фінансового розвитку нашої країни”, – наголосив прем’єр.
 
Шмигаль та Георгієва обговорили початок нової спеціальної програми. Сторони домовилися, що місія МВФ розпочне роботу з цього питання вже у жовтні.
 
Георгієва також запевнила, що Міжнародний валютний фонд залишається непохитним партнером України.
 
Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що МВФ планує розробити нову довгострокову програму кредитування для України. Для цього місія фонду проведе консультації з українською економічною групою.
 
Також повідомлялося, що призначено нового голову місії МВФ в Україні.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button