Україна

Зеленський вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру


Зеленський вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру

У церемонії узяли участь Праведник народів світу Василь Назаренко, родичі й нащадки жертв Бабиного Яру, колишні в’язні гетто й концтаборів.

Президент Володимир Зеленський ушанував пам’ять жертв масових розстрілів нацистами мирних жителів в окупованому Києві в роки Другої світової війни. Про це повідомила пресслужба глави української держави у п’ятницю, 29 вересня.

У церемонії також узяли участь Праведник народів світу Василь Назаренко, родичі й нащадки жертв Бабиного Яру, Праведників, колишні в’язні гетто й нацистських концтаборів, рабини.

Зеленський встановив лампадку до пам’ятного знака Менора на території Національного історико-меморіального заповідника Бабин Яр. Представники іудейських релігійних організацій прочитали поминальну молитву.

“Дякую, що ви сьогодні знайшли можливість бути тут, на вшануванні пам’яті жертв Бабиного Яру, нацистських репресій, Голокосту. Дякую єврейським релігійним представникам, які молилися за вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру”, – сказав президент під час спілкування з учасниками заходу.

Володимир Зеленський відзначив героїзм Праведників народів світу.

“Дуже важливо завжди пам’ятати історію, не забувати. Тому що “Ніколи знову!” – це не порожні слова”, – наголосив президент.

Нагадаємо, в Україні 29-30 вересня вшановують пам’ять жертв Бабиного Яру – однієї з найбільших трагедій в історії України періоду Другої світової війни.

Встановлено імена нацистів, причетних до вбивств у Бабиному Яру

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button