Україна

Мінцифри закликало українців збирати FPV-дрони вдома


Мінцифри закликало українців збирати FPV-дрони вдома

Глава відомства Федоров закликав українців збирати FPV-безпілотники вдома та порекомендував безплатний онлайн-курс

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців власноруч долучатись до знищення ворогів, збираючи вдома FPV-дрони. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Федоров розповів про проєкт Народний дрон від Victory Drones фонду технологічної допомоги Dignitas.

“Це інженерний курс, який навчить вас, як удома зібрати 7-дюймовий FPV-дрон. Під час навчання отримаєте доступ до лекцій, будуть Zoom із лекторами, перелік компонентів та мастхев інструментів і матеріалів, які треба придбати, а також доступ до спільноти інженерів, де можна радитися й ставити запитання”, – пояснив міністр.

Зібравши FPV-дрон, його потрібно буде надіслати інструкторам Victory Drones. Якщо безпілотник пройде перевірку якості збірки та випробування з вагою, його передадуть військовим.

На безкоштовний курс, який стартує кожні два тижні, можна записатись за посиланням.

“Учасники курсу вже передали військовим понад 100 безпілотників. Загалом більш ніж 80% з них надійшли на перевірку до інструкторів Victory Drones у гарному робочому стані, решту треба було дещо допрацювати”, – повідомив також Федоров.

В конце прошлого года Минцифры сообщало, что в настоящее время в рядах сил обороны созданы 43 ударные роты БпЛА и обучены почти 20 тысяч операторов дронов. 53 пикапа Peugeot Landtrek для этих ударных рот были предоставлены компанией Favbet. Также эта компания предоставила 10 млн грн на проект по закупке 10 тысяч FPV-дронов с боекомплектом для Вооруженных сил Украины.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button