Україна

“Мінську-3 не буде”: в ОП спростували статтю Bild


 Мінську-3 не буде : в ОП спростували статтю Bild

Німецьке видання поширило фейк – Україна проти будь-якого заморожування війни, заявив радник Зеленського.


Німецьке видання Bild написало, що президент Володимир Зеленський готовий заморозити певні ділянки фронту. Радник глави держави Дмитро Литвин це спростував, опублікувавши відповідний пост в Facebook в неділю, 15 вересня.
 
У матеріалі йшлося про так званий “мирний план Зеленського”, який він найближчими тижнями представить президенту США Джо Байдену, а також кандидатам у президенти Камалі Гарріс і Дональду Трампу.

Bild пише, нібито пропозиція включає як вимогу дозволити удари західним далекобійним озброєнням углиб Росії, так і готовність України погодитися на локальне припинення вогню на певних ділянках фронту – і, таким чином, на тимчасове заморожування ситуації.

 
Радник президента Дмитро Литвин заявив, що це неправда, і німецьке видання не могло бачити цей документ.
 
“Bild поширив фейк. План перемоги Bild не бачив, і з тих кількох людей, які на сьогодні залучені президентом в підготовку Плану перемоги, ніхто з Bild не говорив”, – сказав він.
 
За словами Литвина, Мінськ-3 або будь-який інший формат “ніхто росіянам не подарує”. Україна проти будь-якої заморозки війни, і на всіх рівнях влада України про це говорить.

“І для нас важливо, щоб Сполучені Штати підтримали саме План перемоги України, а не капітуляції чи заморозки. План перемоги буде представлений спочатку саме Сполученим Штатам, бо Сполучені Штати здатні забезпечити реалізацію його наповнення”, –  наголосив радник Зеленського.

Нагадаємо, німецьке видання Bild написало, що президент України під час візиту до США може заявити про готовність заморозити певні ділянки фронту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 12 =

Back to top button