Україна

Міносвіти: 17 українських вишів увійшли до рейтингу Times Higher Education


Міносвіти: 17 українських вишів увійшли до рейтингу Times Higher Education

Сумський державний університет здобув найвищу позицію серед українських вишів, увійшовши до групи університетів, які посіли місця в діапазоні 801-1000 у світовому рейтингу.

До рейтингу британського рейтингового агентства Times Higher Education World University Rankings 2025увійшли 17 вишів України. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Зазначається, що всього оцінювали 2095 установ зі 115 країн. Цьогоріч до рейтингу внесено рекордну кількість українських університетів – 17 ЗВО із Дніпра, Івано-Франківська, Києва, Львова, Одеси, Сум, Ужгорода, Харкова та Чернівців. Також рекордною є кількість українських університетів, які подали заявку для участі в рейтингу, – 55, що на третину більше порівняно з минулим роком.

Як повідомляється, Сумський державний університет здобув найвищу позицію серед українських вишів, увійшовши до групи університетів, які посіли місця в діапазоні 801-1000 у світовому рейтингу.

Всі інші українські заклади потрапили до групи 1501+.

Зокрема, вперше в рейтинговій таблиці з’явилися Національний медичний університет імені Богомольця, Одеський національний університет імені Мечникова та Прикарпатський національний університет імені Стефаника.

Як зазначили у Міносвіти, згідно з методологією Times Higher Education World University Rankings 2025, діяльність університетів оцінювали за 18 показниками ефективності, згрупованими у п’ять узагальнених індикаторів: освітня діяльність, дослідницьке середовище, якість досліджень, співпраця з промисловістю та міжнародна відкритість.

Загалом аналітики TimesHigherEducationпроаналізували 157 мільйонів цитувань та 18 мільйонів наукових публікацій із бази даних Scopus, а також опитали понад 93 тисячі науковців з усього світу під час проведення власних репутаційних опитувань.

Нагадаємо, торік до тисячі найбільш стійких університетів щорічного рейтингу ImpactRankingsвід британського рейтингового агентства Times Higher Education увійшли шість українських вишів.

Як повідомлялося, цьогоріч в Україні на бюджетну форму навчання для здобуття ступеня бакалавра вступили 69 тисяч абітурієнтів. Цього року запроваджено державні гранти для вступників на контракт з високими балами МНТ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 3 =

Back to top button