Україна

Міноборони заявило про рекордний термін передачі дронів для ЗСУ


Міноборони заявило про рекордний термін передачі дронів для ЗСУ

Час на бюрократичні процедури вдалося скоротити за допомогою ефективної співпраці Міноборони та інших залучених осіб, а також установ.

Міністерство оборони спільно з Генштабом ЗСУ та Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації змогли передати українським військовим безпілотники в рекордний термін – три дні. Про це військове відомство повідомило у суботу, 4 листопада.

“З моменту отримання техніки від постачальників до передання Силам логістики ЗСУ минуло лише три дні. Раніше цей процес міг тривати тижнями або навіть місяцями, оскільки він потребує численних погоджень у різних відомствах”, – йдеться в повідомленні.

Вказано, що час на бюрократичні процедури вдалося скоротити за допомогою ефективної співпраці Міноборони та інших залучених осіб, а також установ.

“Як результат, міністр оборони Рустем Умеров спільно з Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України підписав наказ – і техніку почали відвантажувати на фронт наступного дня після отримання наказу”, – зазначили у міністерстві.

БПЛА були закуплені за бюджетні гроші. У пакеті містяться ударні та розвідувальні типи безпілотників – сотні дронів.

Раніше повідомлялося, що в Україні вже три державні оборонні заводи почали виробництво FPV-дронів для потреб ЗСУ.

Також на поточному тижні стало відомо, що українська зброя потраплятиме швидше на фронт. На період війни було спрощено виробничий цикл і процес випробувань.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button