Україна

Міноборони запровадило ще 18 стандартів НАТО


Міноборони запровадило ще 18 стандартів НАТО

Відомство зазначає, що нині в Україні більше стандартів, ніж прийнято у деяких державах-членах НАТО.

Міністерство оборони, Збройні сили України та інші складові сектору безпеки та оборони з грудня 2023 року по січень 2024 року запровадили ще 18 стандартів НАТО. Про це повідомляє Міноборони України.

Мова, зокрема, про стандарти щодо захисту військ та навчання військово-морських сил зі зв’язку, комунікаційних та інформаційних систем і транспортного забезпечення.

Україна з власної ініціативи запровадила стандарти, які стосуються навігаційно-гідрографічної підтримки, водолазної діяльності та пально-мастильних матеріалів.

У Міноборони, ЗСУ та інших складових сектора безпеки та оборони запроваджено 315 стандартів НАТО:

  • 192 (88% від запланованого) – у межах цілей партнерства Україна-НАТО, які є першочерговими стандартами Альянсу,
  • 123 – з власної ініціативи, поза цілями партнерства.

В НАТО має 1135 стандартів. Таким чином, в Силах безпеки і оборони України вже запроваджено майже 28% від загальної кількості.

Заступник міністра оборони генерал-лейтенанта Іван Гаврилюк зазначив, що це більше, ніж прийнято у деяких державах-членах НАТО, що приєдналися під час останньої хвилі розширення Альянсу.

Гаврилюк додав, що у 2024 році планується запровадити ще 50 стандартів НАТО у секторі безпеки.

Раніше ми писали, що в Міністерстві оборони, Збройних силах та інших складових сектору безпеки і оборони України станом на початок 2024 року запроваджено 309 стандартів НАТО. Це більше, ніж прийнято у деяких державах-членах НАТО, які приєдналися під час останньої хвилі розширення Альянсу. 

Додамо, що Кабмін затвердив документ, який має наблизити стандарти НАТО в Україні в плані декларування військової техніки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button