Україна

Міноборони стягує 456 млн грн з недобросовісного постачальника сухпаїв


Міноборони стягує 456 млн грн з недобросовісного постачальника сухпаїв

Йдеться про приватну компанію, з якою Міністерством оборони України укладено договір через три тижні з початку повномасштабного вторгнення Росії для забезпечення Київського гарнізону.

Міноборони стягує 456 мільйонів гривень з недобросовісної компанії, що постачала сухі пайки для українських захисників. Про це повідомила пресслужба міністерства.

Йдеться про приватну компанію, з якою Міністерством оборони України укладено договір через три тижні з початку повномасштабного вторгнення Росії – 14 березня 2022 року – для забезпечення Київського гарнізону.

Компанія неодноразово порушувала умови договору, і в грудні 2022 року Міноборони України подало позов до підприємства про стягнення попередньої оплати й пені на загальну суму 456, 660 млн грн (430 млн – сума договору, 26,660 млн – пеня).

У лютому 2023 року ухвалою Господарського суду міста Києва до участі у справі залучено Офіс генерального прокурора, а в травні Міністерством оборони України спільно з органами прокуратури ухвалено рішення про подання позовної заяви про визнання недійсною з моменту укладення додаткової угоди до вищезазначеного договору.

Учора, 1 вересня, додаткову угоду визнано недійсною.

Повідомляється, що 6 вересня розглядатиметься позов Міноборони до компанії щодо основного договору.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що піде у відставку, якщо звинувачення в закупівлі літніх курток замість зимових підтвердяться. Він також запропонував журналісту та народній обраниці піти з посад, якщо їхні звинувачення не підтвердяться.

Великий скандал. Міноборони та закупівля курток

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button