Україна

Міноборони проводить перевірку харчування у військових частинах


Міноборони проводить перевірку харчування у військових частинах

Нещодавно правоохоронці з’ясували, що лише за одним договором з недобросовісним підрядником сума завданих збитків майже 580 000 гривень.

За дорученням керівництва Міністерства оборони України триває перевірка системи організації харчування військовослужбовців на північному, східному й південному напрямках. Про це повідомляє пресслужба Міноборони у вівторок, 17 вересня.

До перевірок залучено представників Міноборони, ЗСУ, Державного оператора тилу, а також фахівців ветеринарної медицини.

“Інспекція охоплює всі ключові етапи – від умов зберігання продуктів на складах постачальників до безпосередньої організації процесу харчування у військових частинах, які виконують бойові завдання”, – зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Міноборони здійснює необхідні заходи для посиленого контролю якості товарів, які постачають ЗСУ, а також виявлення можливих порушень для їх оперативного врегулювання.

У відомстві наголосили, що такі перевірки проводитимуть регулярно в різних регіонах України без попередження військових частин і постачальників.

Нещодавно зокрема стало відомо про один з випадків постачання неякісної продукції до ЗСУ. Підрядник продавав неякісні харчові продукти для потреб військових частин в Івано-Франківській області. Так, лише за одним договором сума завданих збитків майже 580 000 гривень. За скоєне йому загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

Як з’ясував Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції, між оборонним відомством та низкою комерційних структур були укладені договори щодо постачання продуктів – вершкового масла – для військових частин, дислокованих в Івано-Франківській області, загальною вартістю 10 млн грн.

Однак, як встановили поліцейські, замість вершкового масла постачальник закупив небезпечний для здоров’я та дешевий спред з пальмовою олією, який продавав Збройним силам за цінами дорогого масла.

 

 

За скоєне керівникові комерційної структури може загрожувати до 12 років увʼязнення з конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли, що закупівельна агенція Міністерства оборони України Державний оператор тилу (ДОТ) презентувала потенційним постачальникам, виробникам і дистриб’юторам нову модель забезпечення харчуванням Збройних сил України, яка запрацює як пілотний проєкт у кількох областях України у 2025 році.

Раніше повідомлялося, що Державний оператор тилу уклав договори з постачальниками для забезпечення Збройних сил України харчуванням по 13 секторам, які охоплюють всю Україну.

Нагадаємо, в Україні змінюють підхід до формування сухпайків для військовослужбовців з огляду на їх релігійні, медичні та етичні потреби. Нові сухпайки стануть доступні військовослужбовцям із грудня 2024 року, коли завершиться процес розроблення та затвердження асортименту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × one =

Back to top button