Україна

Міноборони провело закупівлю продуктів для військових через Prozorro


Міноборони провело закупівлю продуктів для військових через Prozorro

Чинне законодавство не зобов’язує Міністерство оборони закуповувати будь-що для Збройних сил України через систему Prozorro.

Міністерство оборони планує поширити практику оборонних закупівель через платформу Prozorro на закупівлі, які не підпадають під обмеження, передбачені воєнним станом. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков, передає Укрінформ.

“Хочу звернути увагу, що чинне законодавство не зобов’язує Міністерство оборони закуповувати будь-що для Збройних сил України через систему Prozorro. На конкурентних засадах, але тільки в закритому режимі, тому що цього вимагає правовий режим воєнного стану. Але ми проаналізували законодавство. Побачили, що за напрямом ресурсного забезпечення, наприклад харчування, одяг і так далі, ми можемо навіть під час воєнного стану вийти на більш прозорі і зрозумілі конкурентні платформи”, – наголосив міністр.

Як повідомив Резніков, Міноборони повернулося на Prozorro і вже провело завдяки цій системі чергову закупівлю послуги з харчування для військовослужбовців.

Нагадаємо, взимку видання ZN.ua опублікувало матеріал про те, що Міноборони нібито закуповує продукти вдвічі-втричі дорожче, ніж вони коштують у магазинах Києва.

 Глава Міноборони відкинув звинувачення, пояснивши скандал низкою помилок у договорах. Проте було звільнено директора департаменту закупівель Міноборони.

 Пізніше стало відомо, що на засіданні Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики міністр оборони Олексій Резніков визнав помилки у контракті на харчування ЗСУ.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button