Україна

Міноборони оцінило шанси наступу на Дніпро

Міноборони оцінило шанси наступу на Дніпро

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія може спробувати захопити великі міста пізніше, вважають у Міноборони

На даному етапі Росія не намагатиметься захопити Дніпро та Київ, але це можливо пізніше.

Наступ Росії на Дніпро малоймовірний, як і повторні спроби захопити Київ. Про це заявив спікер Міноборони, полковник Олександр Мотузяник в інтерв’ю РБК-Україна, опублікованому в середу, 20 квітня.

“Не хочу робити оцінок. Але, очевидно, противник поки що зосередиться на тих цілях, про які зараз офіційно заявила російська влада. Принаймні в найближчому майбутньому. Захоплення нових територій призведе до численного розпорошення сил, якими важче керуватиме і які буде складніше забезпечувати”, – розповів Мотузяник.

Він пояснив, у чому складність захоплення великих територій.

“Адже на кожного солдата працює 3-4 особи з тилового постачання. Солдата треба забезпечити боєприпасами, нагодувати, заправити пальним його техніку. Тобто військова логістика надзвичайно ускладнюється, якщо підрозділи розтягнуті по всій лінії. А ці території ще треба утримати. Водночас, знаючи непередбачуваність ворога, важко про щось говорити напевно. Ми стежимо, працює наша розвідка. Маємо бути готовими до будь-яких ворожих дій”, – зазначив Мотузяник.

У Міноборони вважають, що у разі успіху на Донбасі Росія зможе повторити наступ на півночі.

За словами Мотузяника, у Білорусі досі перебувають російські підрозділи, які здійснюють демонстративні дії.

“Повністю відкидати таку можливість не можна. Але в найближчій перспективі ми цього не бачимо. Наголошую, саме в найближчій. Оскільки, знову ж таки, для успішного наступу потрібно створити ударне угруповання. Зараз на території Білорусі деякі батальйонні тактичні групи Росії залишаються, вони роблять певні демонстративні дії, тим самим тримаючи наші підрозділи напоготові. Противник у перспективі може знову почати наступати з Білорусі. Але це залежатиме від того, якого успіху вони зможуть досягти у Донецькій та Луганській областях”, – зазначив він.

При цьому в Міноборони вважають, що захоплення Києва поки що малоймовірне.

“Київ – це, безумовно, ласий шматок для російських окупантів. Наразі столиця добре укріплена і готова до оборони. Причому рівень цієї оборони не знижувався, а навпаки, постійно вдосконалюється. Якщо Росія колись і повернеться до питання наступу на Київ, то для цього їм треба буде зібрати величезну кількість військ”, – зазначив речник відомства.

Крім того, РФ не залишає спроб захопити більше територій Миколаївської та Харківської областей.

“Це пояснюється тим, що Росія все ж таки до кінця не відмовляється від наміру захопити якнайбільше територій, закріпитися і забезпечити стійкість своєї оборони, щоб надалі вибити їх звідти було надзвичайно складно”, – зазначив Мотузяник.

У Міноборони вважають, що Росія намагається до 9 травня повністю захопити територію Донецької та Луганської областей.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button