Україна

В Укрпошті розповіли подробиці обміну старих ламп


В Укрпошті розповіли подробиці обміну старих ламп

Українці зможуть обміняти п’ять ламп розжарювання на світлодіодні два типи цоколя Е27 та Е14.

Обмін старих ламп розжарювання на світлодіодні у відділеннях Укрпошти розпочнеться наприкінці січня. На першому етапі планують замінити 15 млн ламп. Про це повідомила прес-служба компанії.

Вказано, що бета-тест програми з обміну LED-ламп пройде у шести регіонах, а потім розпочнеться по всій країні. Українці зможуть обміняти п’ять ламп розжарювання на світлодіодні два типи цоколя Е27 та Е14.

Спочатку обмін проводитиметься в обласних центрах та інших великих містах, а до кінця лютого світлодіодні лампи можна буде обміняти і у найменших селах.

Механізм обміну ламп:

  •      Обмінювати лампи можна громадянам віком від 18 років, потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та справні лампи розжарювання;
  •      Необхідно подати електронну заявку через додаток Дія, таким чином замовивши лампи, та прийти до відділення Укрпошти протягом п’яти робочих днів після отримання підтвердження, інакше заявка анулюється;
  •      Якщо людина не має можливості замовити лампи через Дію, вона має прийти до Укрпошти і за наявності ламп обміняти їх у відділенні.
  •      Обмін здійснюється виключно на справні лампи розжарювання. Якщо людина вдома виявить, що лампи не працюють, їх можна замінити на інші діодні.

“Такий обмін можна зробити один раз, повертати несправні лампи потрібно в упаковці від виробника. Без упаковки обмін не здійснюється”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 10 січня уряд ухвалив рішення про безкоштовний обмін старих електричних ламп розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи.

Раніше в грудні стало відомо, що Європа виділить кошти на купівлю близько 30 млн LED-ламп для України. Про це сказала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час енергетичного “Рамштайну” у Парижі. Ще 5 млн ламп виділить Франція.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button