Україна

Мінкульт проситиме YouTube закрити канали «112 Україна», NewsOne та ZIK

Міністерство культури та інформаційної політики направить до компанії YouTube рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо санкцій проти телеканалів «NewsOne», «ZIK», «112 Україна» з проханням закрити їхні сторінки на YouTube. Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

Він обгрунтував це рішення тим, що «ці канали – в ефірному, супутниковому, чи в інтернет-трансляціях – представляють інформаційну загрозу національній безпеці України, оскільки є не ЗМІ, чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України».

«Звісно, YouTube керується власною політикою щодо закриття каналів, але впевнений – популярна платформа має знати про те, хто саме і як саме фінансує і виробляє ворожий контент», – додав Ткаченко.

Раніше він підтримав рішення про санкції відносно зазначених телеканалів.

Нагадаємо, вчора Президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО про санкції відносно народного депутата Тараса Козака і телеканалів, в яких він є керівником.

Великий матеріал з коментарями чиновників та експертів відносно закриття телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZIK читайте у великому матеріалі 1News: «Зеленський заборонив роботу трьох телеканалів: хто підтримав владу і чи є це наступом на свободу слова».

Back to top button