Україна

Міністрка оборони ФРН Крістіне Ламбрехт підтвердила, що ніяких поставок озброєння в Україну не буде – 1News

Німеччина


Фото з відкритих джерел

Там не хочуть поставляти озброєння в Україну не буде, аби “не сприяти загостренню”

Міністрка оборони ФРН Крістіне Ламбрехт підтвердила, що ніяких поставок озброєння в Україну не буде, аби “не сприяти загостренню”. Про це повідомляє Tagesschau з посиланням на інтерв’ю Ламбрехт медіагрупі Funke.

Міністерка підтвердила відмову Німеччини від постачання зброї в Україну, пояснивши це тим, що допомога Україні нібито може спровокувати загострення.

“І в минулому була чітка позиція федерального уряду – ми не поставляємо зброю в кризові регіони, щоб не сприяти там подальшому загостренню.

У конфлікті навколо України партнери повернулися за стіл переговорів – наприклад, у рамках Ради Росія-НАТО та “нормандського формату”. Тому зараз наше завдання – це деескалація. Ми хочемо вирішити цей конфлікт мирним шляхом”, – сказала вона.

Крім того, коментуючи перспективу вступу України до НАТО, Ламбрехт заявила, що цього питання наразі “немає на порядку денному”. Водночас вона зазначила, що подавати заявку на вступ до НАТО – це “суверенне рішення України”.

1News за темою: Вже восьмий літак: До Києва доставили ще 86 тонн озброєння від США

Раніше повідомлялося, що Естонія, Латвія та Литва на початку 2022 року оголосили про намір поділитися з Україною зброєю, щоб допомогти стримати агресію РФ. Однак з потенційного списку допомоги доведеться виключити озброєння, виготовлене в Ізраїлі. 


Джерело

Back to top button