Україна

Міністра промисловості сфотографували разом із Кадировим: прем’єр-міністр вимагає пояснень

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вимагає від віце-прем’єра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського пояснень стосовно фото поруч із главою Чечні Рамзаном Кадировим. Відповідну заяву Шмигаль написав на своїй сторінці у Facebook.

«Чекаю від Олега Уруського термінового пояснення», – зазначив глава Уряду.

Фото зроблене на виставці в Абу-Дабі (ОАЕ).

Нагадаємо, про те, що Уруський зараз перебуває на цій виставці, він повідомив 21 лютого.

«На чолі української офіційної делегації перебуваю в Абу-Дабі, на міжнародній  військово-технічній виставці IDEX-2021, яка є однією з найбільших у світі. В рамках заходу демонструються новітні технології практично за усіма ключовими напрямами розвитку озброєння та військової техніки», – написав Уруський.

Фото з Кадировим віце-прем’єр-міністр України поки не прокоментував.

У коментарях до фото, яке опублікував Денис Шмигаль, багато коментаторів вважають, що це фотошоп.

Оновлено: Згодом колишній народний депутат Ігор Мосійчук опублікував відео, на якому Олег Уруський йде поруч із Рамзаном Кадировим на згаданий виставці.

Оновлено о 12:53: Олег Уруський прокоментував фото і відео, на якому він поруч із главою Чечні Рамзаном Кадировим. Він зазначив, що розміщення очільників офіційних делегацій під час ходи на початку церемонії визначає Протокол держави-організатора.

“Була застосована практика, згідно якої, особисті гості Правлячої родини були розміщені в алфавітному порядку”, – повідомив Уруський.

Він додав, що “особисто під час, в ході та після церемонії не мав (і не збирається мати) жодних контактів з головою делегації РФ, яким є Р.Кадиров”.

“Українська делегація звернули увагу місцевого протоколу щодо неприйнятності подібних ситуацій у майбутньому. Також не вважаю можливим «шарахатися» від представників ані країни-агресора, ані будь-якої іншої країни, демонструючи, таким чином, невпевнену поведінку та слабкість української сторони”, – повідомив віце-прем’єр-міністр Олег Уруський.
Back to top button