Україна

Міністр повідомив, що буде із засудженими, які пішли на фронт

Міністр повідомив, що буде із засудженими, які пішли на фронт

Фото: Facebook/Denis Malyuska

Міністр юстиції повідомив, що буде із засудженими, які пішли на фронт

Після 24 лютого в Україні вже було три хвилі помилувань, під час яких було звільнено 363 особи, які вирішили зі зброєю в руках захищати Україну.

 

Міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі телемарафону повідомив, що буде із засудженими, які після початку військового вторгнення РФ в Україну погодилися йти на фронт.

 

Повідомляється, що після 24 лютого в Україні вже було три хвилі помилувань, під час яких було звільнено 363 особи.

 

“363 особи було звільнено з місць позбавлення волі. Такому звільненню передувала тривала процедура оцінки. Ми випускали лише тих, щодо яких переконалися, що такі особи не становлять небезпеки для суспільства і там, де справді була можливість залучити їх до оборони нашої держави”, – сказав Малюська.

 

Міністр повідомив, що були курйозні випадки.

 

“Кілька людей, які написали заяви на помилування і хотіли піти на фронт, коли вийшли та побачили бусик тероборони, який за ними приїхав, одразу передумали”, – розповів міністр.

 

Але, за словами Малюськи, це були поодинокі випадки.

 

“Єдине що – у нас немає дамоклового меча над їхньою головою: якщо раптом війна закінчується або термін контракту – то ви повернетеся до в’язниці. Як правило, це стосувалося тих осіб, термін відбування покарання яких був на завершальному етапі. Тому повертати їх назад немає сенсу, оскільки вони точно втратили суспільну небезпеку”, – уточнив міністр.

 

Міністр також зазначив, що зараз потреби у четвертій хвилі помилування немає: запитів від ЗСУ не надходило.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button