Україна

Міністр озвучив очікування з доходів до бюджету

Міністр озвучив очікування з доходів до бюджету

Фото: telegraf.com.ua

У червні очікуються надходження до бюджету в сумі 60 млрд грн

Доходами України на цей час покривається лише третина витрат, решта – позиками та допомогою, уточнив глава Мінфіну.

 

Влада України очікує до 60 млрд грн надходжень до держбюджету від податкової та митниці за підсумками травня 2022 року. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі телемарафону у понеділок, 30 травня.

 

Глава Мінфіну констатував, що порівняно з довоєнними часами суми значно впали. Так, від митниці Україна отримує дохід у 26-30% від довоєнного, від податкової – 75%. Водночас, зіставляючи з березнем та квітнем поточного року, ситуація з надходженнями є кращою, наголосив Марченко.

 

При цьому, за словами міністра, зросли й витрати бюджету. Так, три чверті коштів спрямовуються на військові потреби, від 10 до 15 млрд грн щомісяця йде на гуманітарні програми, зокрема на підтримку тимчасово переміщених осіб та виплати по 6500 грн.

 

“Доходами України на цей час покривається лише третина видатків, решта – внутрішніми та зовнішніми позиками, а також допомогою. Уряд погодив законопроект про ПДВ на імпортні товари. Тепер надходження від ПДВ допоможуть підтримати внутрішнього виробника”, – зазначив Марченко.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button