Україна

Міністр культури направить у Netflix обурливий лист через карикатурний образ українки в серіалі «Емілі в Парижі»

Міністр культури Олександр Ткаченко направить листа в стрімінгову компанію Netflix з позицією незгоди зображення українки в серіалі «Емілі в Парижі» в карикатурному образі злодійки. Про це він написав у своєму Телеграм-каналі, повідомляє 1News.

«Netflix добре знайомий з Україною, достатньо сказати, що більшість вулиць Парижа в фільмі «Останній найманець» знімалися в Києві. На додачу, з популяризацією нашої культури, європейці та американці мали чути про наших митців і не тільки. Хоча б і про диригентку Оксану Линів, тенісистку Еліну Світоліну, співачку Джамалу, дизайнерку Віту Кін…», – пише міністр

В той же час, Ткаченко зазначає, що вочевидь цього замало. І доведеться продовжувати боротися зі стереотипами. Бо якщо в 90-х та 2000-х українських хлопців зображали переважно як гангстерів, з часом це змінилося.

«Проте не в даному випадку. В «Емілі в Парижі» маємо карикатурний образ українки, який є неприйнятним. А з іншого боку – ще й образливим. Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, боятися депортації? Так не має бути. Направлю текст нашої позиції Нетфліксу», – написав міністр культури.

Зазначимо, що в другому сезоні серіалу «Емілі в Парижі» епізодично з’являється героїня в Києва на ім’я Петра, яка розповідає Емілі про те, як вона краде одяг в магазині. А після зауваження додає, що якщо про це стане відомо, то її можуть депортувати. Більше того, серіальну українку вдягнули вкрай немодно, їй зробили зухвалий макіяж та білі накручені локони.

Back to top button