Україна

Міністр фінансів України провів зустрічі з керівництвом МВФ та Світового банку


Міністр фінансів України провів зустрічі з керівництвом МВФ та Світового банку

Сторони обговорили програми Механізму розширеного фінансування (EFF), продовження реалізації діючих спільних проектів та започаткування нових.

Міністр фінансів України Сергій Марченко провів низку зустрічей з керівництвом МВФ та Світового банку. Про це повідомляє повідомляє пресслужба міністерства.

Зокрема, Марченко зустрівся з Директоркою-розпорядницею МВФ Крісталіною Георгієвою та Директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером.

Сторони обговорили економічну ситуацію в Україні, поточний стан співпраці та виконання українською стороною програми Механізму розширеного фінансування (EFF).

Зазначається, що загалом від початку повномасштабної війни, Мінфін залучив близько $6,3 мільярда бюджетної підтримки від МВФ.

Окрім цього, під час щорічних зустрічей МВФ та Світового банку у Марракеші (Марокко) міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з керівництвом Світового банку, зокрема з Президентом Світового банку Аджаєм Бангою.

Марченко подякував керівництву Світового банку за довготривалу продуктивну співпрацю.

“У межах мобілізованих Світовим банком фінансових ресурсів з 24 лютого 2022 року до держбюджету України вже надійшли кредитні і грантові кошти на суму більше $26 мільярда, зокрема через механізми Цільових фондів багатьох донорів”, – зазначив міністр фінансів.

Сторони обговорили джерела фінансування держбюджету-2024, продовження реалізації діючих спільних проектів та започаткування нових для відновлення України.

Нагадаємо, Світовий банк перерахував Україні 100 млн доларів.

Як повідомлялося, МВФ покращив прогноз щодо ВВП України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button