Україна

Міністерство освіти і науки України скасувало повторний конкурс на посаду президента НаУКМА – 1News

Міністерство освіти і науки України
Фото з відкритих джерел

У пресслужбі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля зазначили, що уряд не втручається і не буде втручатися у виборчий процес Києво-Могилянської академії

Міносвіти скасувало наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента Національного університету “Києво-Могилянська академія”. Про це повідомляється на сайті Міністерства освіти і науки України.

“Наказом Міністерства освіти і науки України від 3 лютого 2022 р. №24-к скасовано наказ МОН від 2 лютого 2022 р. №23-к “Про оголошення конкурсу на заміщення посади президента Національного університету “Києво-Могилянська академія”, – йдеться в повідомленні.

Це рішення було ухвалено за результатами узгоджувальної наради під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля за участю голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, народних депутатів України, представників Національного університету “Києво-Могилянська академія”.

У пресслужбі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля зазначається, що уряд не втручається і не буде втручатися у виборчий процес Києво-Могилянської академії.

“Домовилися, що університетська спільнота створить робочу групу під патронатом почесного президента Києво-Могилянської академії В’ячеслава Брюховецького, щоб вирішити ситуацію у колективі вишу, аби уникнути в майбутньому довготривалих судових процесів”, – зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

1News за темою: Україна першою у світі отримала від США ліцензію на проведення Олімпіади геніїв, – Шкарлет

Нагадаємо, 30 вересня 2021 року МОН оголосив конкурс на заміщення посади президента Національного університету “Києво-Могилянська академія”. Наказом від 9 листопада 2021 року МОН вибори в НаУКМА були призначені на 20 січня 2022 року.

На посаду президента балотувалися в.о. президента НаУКМА, кандидат економічних наук, доцент, в.о. декана факультету економічних наук Олександра Гуменна та голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергій Квіт.

За підсумками голосування, що відбулося 20 січня 2022 року, Олександра Гуменна набрала 201 голос (33.9%), Сергій Квіт – 232 (39,1%).

27 січня відбувся другий тур виборів президента НаУКМА. Того ж дня Квіт повідомив у Фейсбуці, що з виборчої дільниці вишу невідомі викрали одну зі скриньок для голосування.

Згодом поліція Києва повідомила, що скриньку було знайдено неушкодженою на одній з вулиць біля НаУКМА та повернуто виборчій комісії. За даним фактом поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 396 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

28 січня на сайті НаУКМА було оприлюднено повідомлення про те, що за результатами другого туру Квіт отримав 235 голосів (52,80%); Гуменна – 191 голос (42,92%).

1News за темою: Офіс генпрокурора розслідує порушення при призначенні Шкарлета

1 лютого на сайті НаУКМА оприлюднено відкрите звернення могилянської спільноти, в якому оргкомітет, Вчена рада НаУКМА, Конференція студентів та інші студентські організації НаУКМА, Наглядова рада університету, Асоціація випускників НаУКМА, члени могилянської спільноти, партнери академії засвідчили єдність у визнанні результатів виборів, які відбулися чесно і прозоро. У зверненні зазначається, що спільнота очікує від МОН щонайшвидшого завершення формальних процедур щодо підписання контракту з обраним президентом НаУКМА Сергієм Квітом.

1 лютого міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив, що МОН не визнаватиме результати виборів в НаУКМА.

2 лютого Міністерство освіти та науки оголосило конкурс на зайняття посади президента Києво-Могилянської академії. У зв’язку з цим студенти академії заявили про безстроковий страйк.

4 лютого спільнотою Києво-Могилянської академії запланована акцію під Кабінетом міністрів України.


Джерело

Back to top button