Україна

Мінімальну заробітну плату підвищать тільки на 200 гривень

Кабінет міністрів заклав до проекту державного бюджету України на 2022 рік підвищення мінімальної зарплати з 1 жовтня до 6700 гривень.

Міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що запропоноване підвищення мінімальної заплати на 200 гривень є достатнім. Про це він розповів «Українському радіо», повідомляє 1News з посиланням на Урядовий портал.

Він зазначив, що наразі можна собі дозволити саме такий ріст.

За його словами, цифри ретельно прораховані і під них є база розрахунків.

«Тут важливо не нашкодити. Підвищувати мінімальну заробітну плату треба акуратно, з урахуванням макроекономічних факторів, зважати на рівень споживання і на те, що бізнес повинен мати можливість платити такі заробітні плати, і дивитися на рівень інфляції», – додав він.

Міністр зауважив, що швидкий ріст заробітних плат – це інфляційний чинник.

«Повинен бути баланс. Як підвищення вплине на динаміку економічних суб’єктів – це питання, скоріше негативне ніж позитивне. Я пам’ятаю, що минулого року було багато критики з боку бізнесу, що їх змушують платити високу заробітну плату. Минулого року був прихильником цього рішення, бо це було обґрунтовано, але цього року, після перерахунків, вважаємо, що запропонований темп є достатнім», – сказав Марченко.

Back to top button