Україна

Президентка Угорщини зробила заяву щодо Криму


Президентка Угорщини зробила заяву щодо Криму

Суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України не ставлять під жодний сумнів, запевнила Каталін Новак.

Крим має повернутися до України і цим повинна завершитися нинішня війна з Росією. Про це сказала президентка Угорщини Каталін Новак на 3-му саміті Кримської платформи у Києві в середу, 23 серпня.

“Сьогодні ми підпишемо спільну заяву про те, що суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України не ставлять під жодний сумнів. Війна розпочалася з Криму. Вона має закінчитися тим, що Крим повернеться Україні”, – заявила вона.

Новак наголосила, що наразі необхідно “чітко відстоювати Україну і чітко засуджувати неспровоковану агресію Росії проти України”.

“Ваша хоробрість надалі забезпечує цілковиту солідарність із боку Угорщини, країн ЄС, НАТО та міжнародної спільноти… Захист свободи під час війни – це складно, але можливо. Тому відповідальні лідери іноді навіть у крайніх питаннях знаходять спільну мову. І ці зусилля одразу показують рівень людської гідності, коли мир повернеться”, – сказала вона.

Каталін Новак наголосила, що “не хотіла б нічого більшого, ніж завершення кровопролиття і війни, щоб мир знову запанував у регіоні”.

“Скільки б часу не пішло на те, щоб повернутися до миру, Угорщина підтримуватиме гуманітарну та освітню допомогу”, – запевнила вона.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав головне завдання Кримської платформи. Крим – ключ до безпеки в Чорному морі і Україна не залишить цей ключі в руках терористів, запевнив він.

А напередодні секретар РНБО Олексій Данілов назвав найімовірніший шлях для звільнення Криму і запевнив, що таку позицію України не потрібно до когось доводити і проводити будь-які консультації.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button