Україна

Мінфін презентував послам G7 плани реформування митниці


Мінфін презентував послам G7 плани реформування митниці

Реформування митниці передбачено Планом України в рамках інструменту ЄС Ukraine Facility, Національною стратегією доходів на 2024-2030 роки, а також є одним зі структурних маяків в межах Програми МВФ Extended Fund Facility.

Мінфін презентував послам та представникам місій країн-членів G7 в Україні своє бачення та плани щодо подальшого впровадження реформи митниці. Про це інформує пресслужба Мінфіну у четвер, 8 серпня.

Обговорення стосувались кроків уряду у розвитку та реформуванні Державної митної служби, а також концепції прозорого відбору керівництва митниці. 

Реформування митниці передбачено Планом України в рамках інструменту ЄС Ukraine Facility,  Національною стратегією доходів на 2024-2030 роки, а також є одним зі структурних маяків в межах Програми МВФ Extended Fund Facility.

“Ми маємо на меті трансформацію української митниці у східний кордон Європи за стандартами ЄС і водночас посилення її безпекової функції… Ми зацікавлені в розбудові ефективної, високотехнологічної та прозорої митниці, що потребує часу, виважених рішень та консолідованої підтримки”, – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Як зауважується у повідомленні відомства, посли G7 в Україні “відзначили прозорість уряду в напрацьованому плані заходів та процесі імплементації реформ”, а також висловили готовність продовжити детальні обговорення необхідних кроків за реформою.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив план змін, який систематизує реформи в Україні з урахуванням рекомендацій та пропозицій партнерів – Матрицю реформ.

У травні влада ЄС остаточно схвалила План України, необхідний для реалізації програми Ukraine Facility обсягом 50 млрд євро. Це дозволить нашій країні отримати транш у майже 1,9 млрд євро.

Схвалено проєкт плану реформ для вступу України в НАТО

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button