Світ

У США виділили $750 тисяч на дослідження “гаванського синдрому”

У США виділили $750 тисяч на дослідження гаванського синдрому

Фото: pixabay.com

У США проведуть дослідження на тхорах для з’ясування причин “гаванського синдрому”

Експерименти на тхорах повинні визначити, чи радіочастотні хвилі можуть бути джерелом загадкової недуги.

Пентагон фінансує експерименти на тваринах для з’ясування причин виникнення загадкового “гаванського синдрому”, який останніми роками вразив сотні держслужбовців США. Про це 9 березня повідомила газета Politico.

Зазначається, що у вересні минулого року Міністерство оборони США надало університету Вейна в Мічигані грант у розмірі 750 тисяч доларів для вивчення впливу радіочастотних хвиль на тхорів, мозок яких схожий на людський.

Мета дослідження, згідно з документами, полягає в тому, щоб визначити, чи викликає цей вплив симптоми, аналогічні до тих, які відчували співробітники американських відомств у Гавані, Кубі та Китаї в минулі роки.

Представник міноборони Тім Горман підтвердив Politico, що грант Державному університету Вейна та співробітникам Університету Мічигана “дозволить розробити та протестувати лабораторну модель на тваринах для імітації легкого струсу мозку”.

Він додав, що Пентагон за вказівкою Конгресу продовжує займатися встановленням причин та усунення наслідків загадкових інцидентів.

Нагадаємо, у 2016 році американські дипломати, які працювали на Кубі, поскаржилися на погане самопочуття та незвичайні симптоми, зокрема, на слухові галюцинації та відчуття тиску в голові. Деякі з них мали проблеми зі зором.

З того часу “гаванського синдрому” зазнали понад 200 американських держслужбовців у різних країнах світу.

Неврологи з Університету Пенсильванії, які досліджували перших пацієнтів, не виявили психічних відхилень чи слідів отруєння. За їхніми словами, ситуація нагадує “струс мозку без безпосереднього струсу”.

Деякі експерти припустили, що причина нездужань могла критися у впливі радіохвиль, походження та природа яких західним спецслужбам невідома.

Секретна зброя. Чим труїли співробітників ЦРУ


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button