Україна

Мінфін : Експерт: Україна несе колосальні збитки через військову “істерію” – 1News

Мінфін

Мінфін

Український сайт про фінанси та інвестиції

Анатолій Пешко
112ua.tv

Оригінал – на сайті “Мінфін”.

Україна несе величезні економічні втрати через нагнітання Заходом ситуації навколо нібито можливого “вторгнення” Росії в країну, наслідки цього будуть відчутні в найближчому майбутньому. Таку заяву зробив ТАСС голова Спілки громадських організацій України “Народна Рада” академік і перший віце-президент Академії економічних наук України Анатолій Пешко.

“Я знаю багато іноземних компаній, які повністю закривають свою діяльність в Україні і їдуть за кордон. Розпускають штат, зупиняють повністю діяльність на території України. Це в основному європейські компанії”, – сказав він. На думку академіка, оцінки українських політиків про те, що втрати для країни становлять близько $2-3 млрд на місяць, є сильно заниженими. “Реальні втрати набагато більші, вони катастрофічні. Найбільші збитки попереду – зараз ми входимо у фазу повної, тотальної економічної деградації, її наслідки будуть відчутні повною мірою десь через півроку. Цю істерію створює не Росія і не Україна, а західні “партнери”, – вважає голова громадської організації.

Експерт підкреслив, що в Україні останнім часом відбулася “зупинка економічних ланок держави”, різко підвищилися ціни на енергоресурси, насамперед на природний газ. Тим часом, додав він, банківський сектор країни показує небачені доходи. “Наш президент нещодавно відкрито зізнався, що тільки за один місяць цієї військової істерії про нібито напад Росії Україна втратила $12,5 млрд інвестицій. Звичайно, ці інвестиції були, як завжди, у вигляді облігацій внутрішньої державної позики. Це були чисто такі фінансові “напівлегальні операції”, за допомогою яких інвестори, а багато в чому це наші інвестори, заробляють надприбутки на банківських операціях”, – зазначив Пешко. За його оцінками, прибуток банків в Україні виявився рекордним за останні 20-30 років.

Пешко підкреслив, що зараз під загрозою опинилася весняна посівна кампанія через зростання цін на енергоресурси і мінеральні добрива. “Ціни на мінеральні добрива піднялися в 10 разів. Відповідно, якщо ми посіємо з мінеральними добривами, то восени собівартість продукції буде така, що ми не зможемо її продати не тільки на зовнішніх, але і на внутрішньому ринку”, – заявив він. На думку експерта, це свідчить про те, що весь агропромисловий сектор України знаходиться в стані “поступального, але неухильного банкрутства”.

“Якщо порівнювати допомогу Заходу Україні і “війну” Росії по відношенню до України, то допомога західних країн страшніше “війни” з Росією. Якщо оцінити шкоду економічну, морально-психологічну, яку завдали нам західні країни за останні місяць-два, то вона набагато страшніша”, – підкреслив Пешко.

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button