Україна

Міненерго заявило про рекордне обледеніння електромереж


Міненерго заявило про рекордне обледеніння електромереж

Найскладніша ситуація у Кіровоградській області. Там більше доби без напруги 30 населених пунктів.

В Україні зафіксовано рекордне обледеніння дротів повітряних ліній електропередачі. Про це повідомило Міненерго у понеділок, 15 січня.

Вказано, що в країні негоду знеструмлено 44 населені пункти. При цьому найскладніша ситуація у Кіровоградській області. Там більше доби без напруги 30 населених пунктів, загалом – майже 2,5 тисячі споживачів.

“Причина – ожеледь на дротах повітряних ліній електропередачі діаметром 60-89 мм. Такі величини за період спостережень із 1945 року не фіксувалися”, – йдеться у повідомленні.

Також відомство повідомило про крадіжку дротів на лініях, що впали.

“Через це енергетики вимушені ставити відновлені лінії під охоронну напругу, що уповільнює темпи відновлення”, – додали в Міненерго.

У свою чергу Укренерго інформує, що через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Дніпропетровській і Запорізькій областях.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 373 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Нагадаємо, за минулу добу на трьох українських ТЕЦ виникли технологічні проблеми. Одну з них обстріляли російські агресори.

В енергосистемі рекорд споживання – Укренерго

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button