Україна

Міненерго розповіло про удар РФ по енергосектору


Міненерго розповіло про удар РФ по енергосектору

Через вчорашні удари РФ світло зникало у Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Сумській та Донецькій областях.

Учорашній удар російських окупантів по енергетичній інфраструктурі Україні став одним із наймасовіших, з його наслідками майже повністю впоралися. Про це у понеділок, 12 вересня, розповів міністр енергетики Герман Галущенко.

“Було обстріляно Зміївську ТЕС і три підстанції високої напруги, знеструмлено 40 підстанцій різної напруги, відключено 2 повітряні лінії 750 кВ, 5 повітряних ліній 330 кВ”, – написав він у Facebook.

Міністр зазначив, що без світла залишилися сотні тисяч українців у Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Сумській та Донецькій областях.

“Але швидкість відновлення надихає! Вже через 40 хвилин світло почало повертатися до будинків українців. Усі основні лінії були заживлені вже через 4,5 години. Роботи з відновлення тривають”, – зазначив Галущенко.

Уже повністю відновлено електропостачання Полтавської, Донецької області, залишаються знеструмленими у Сумській області 1,7 тисячі споживачів, Дніпропетровській – близько 3 тисяч, Харківській – 12 тисяч.

“Опалювальний сезон ще не розпочався, а ворог уже пішов у масову атаку на енергетичні об’єкти. Що ми можемо (і робимо!) для протистояння наслідкам таких атак – це прискорення реагування, відпрацювання механізмів резервного живлення, забезпечення матеріалами для цього та організація взаємодопомоги всіх компаній енергосектору – для максимальної ефективності та швидкості роботи”, – зазначив голова Міненерго.

Також міністр повідомив, що під час ударів по енергосектору загинули 4 енергетики, троє поранено.

Нагадаємо, напередодні через удари окупантів по об’єктах критичної інфраструктури, зокрема Харківській ТЕЦ, виникли проблеми з електропостачанням у Дніпропетровській, Сумській, Полтавській, Харківській, Запорізькій та Донецькій областях.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button