Україна

Міненерго назвало регіони з відключеннями світла


Міненерго назвало регіони з відключеннями світла

На одній з ТЕС енергетики ліквідовують пошкодження після обстрілу. Станція частково відновила генерацію електроенергії.

В Україні через російські обстріли, негоду та технологічні порушення зафіксовано відключення світла у восьми областях. Про це повідомило Міненерго у п’ятницю, 25 серпня.

“Залишаються  знеструмленими частина абонентів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківський, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що на одній з ТЕС енергетики ліквідовують пошкодження, спричинені ворожим обстрілом. Після відновлювальних робіт станція частково відновила генерацію електроенергії і підключена до енергосистеми.

У Васильківському районі Київської області через технологічне пошкодження відключилася лінія електропередачі 10 кВ. Без світла залишилися близько 1,5 тисячі абонентів. За кілька годин після проведення ремонтних робіт усіх споживачів заживили.

Внаслідок грозового шторму знеструмлено шість населених пунктів в Одеській області. Без світла більше тисячі споживачів. Місце пошкодження мереж встановлено. Тривають відновлювальні роботи.

У Херсоні залишаються знеструмленими близько 10,3 тисячі споживачів. Енергетики почали підключення абонентів у мікрорайоні Острів: вже поновили подачу світла для мешканців кількох п’ятиповерхівок і працюють над подальшим відновленням електропостачання.

Нагадаємо, енергоспоживання в Україні на найвищому рівні за літо. Країна вже три доби поспіль залучає аварійну допомогу від енергосистем Румунії та Польщі.

А раніше в Україні зафіксували новий рекорд споживання електроенергії для вихідного дня. Дією захисту вимикались високовольтні лінії в Запорізькій, Дніпропетровській, Чернігівській областях.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button